Byggstädning i Göteborg med omnejd

Sverige & Co har en lång erfarenhet av byggstädning, eller slutstädning som det ibland kallas för. Vi arbetar med allt från stora till mindre projekt. Idag hjälper vi företag med byggstäd över hela Göteborg.

Vi utför det mesta inom byggstäd såsom grovstäd, avtäckning, fönsterputs och slutstäd i etapper.

Vi utför även städning av etablering.

OFFERT

VAD INGÅR I BYGGSTÄDNING?

Fönster

• Samtliga fönster tvättas på alla sidor.

• Färg och tejprester avlägsnas.

• Fönsterbågar och snickerier avtorkas.


Rum

• Samtliga element rengörs, dammsugs bakom och emellan.

• Väggar dammtorkas.

• Garderober torkas ur.

• Dörrar/handtag torkas av.

• Väggkontakter och strömbrytare torkas av.


Badrum

• Kranar/duschantag skuras och torkas av.

• Kakelväggar rengörs.

• Tvättställ rengörs ovan, under samt bakom.

• Vattenledningar och rör avtorkas.

• Toalettstol rengörs i under och bakom.

• Golvbrunnar rengörs.

• Badkar/duschkabin rengörs ovan, under samt bakom.

• Speglar putsas.

• Skåp torkas ut- och invändigt.

• Bastubänkar rengöres.

• Golv skuras och moppas.

• Rester av silikon, fogmassa m.m. avlägsnas.

• Lampor torkas av.

Golv

• Samtliga golv dammsugs.

• Golvlister, dörrkarmar och trösklar torkas av.

• Golv våttorkas.


Kök

• Spis och ugn torkas av ovan, bakom och under.

• Kylskåp och frys rengörs ovan/sidor samt under.

• Skåp/lådor samt luckor torkas in- och utvändigt.

• Bänkar & skärbrädor torkas av.

• Diskmaskin torkas av utvändigt.


Tvättstuga

• Tvättställ rengörs ovan, under samt bakom.

• Kranar/duschhandtag skuras och torkas av.

• Tvättmaskiner torkas av samt lösa delar diskas, filter rengörs.

• Skåp torkas ut- och invändigt.

• Golvbrunnar rengörs.

Mycket proffsigt skött! Noggranna & väldigt bra städning.Lätta att få kontakt med via mailen eller telefonnummer.
Mattias Gunnarsson
Mattias Gunnarsson
Det här företaget är enkelt att kontakta för att boka en tid för städningen, och städspersonalen de skickade gjorde ett superbra jobb!
Pierre “Kaoso” Martin
Pierre “Kaoso” Martin
Vi skickade ut lite offertförfrågningar och Sverige och co var snabbast med att svara (ca 30 min), de erbjud ett bra pris (ej billigast, men bland de lägre priserna) med en helhetslösning där de även forsla bort lite prylar vi ville bli av med. Jag ringde upp dom då vi hade några frågor, vi skulle flytta samma dag och några möbler skulle vara kvar i lägenheten, sånt vi behövde lite mer info om. Killen i telefonen var supertrevlig och väldigt service minded! Då jag själv jobbar inom servicebranschen uppskattar jag problemlösare som hittar lösningar på aktuella problem, i detta fall en massa möbler och ut/in flytt som skulle ske samma dag samt bortforsling av några skåp, en trasig tvättmaskin m.m. Städningen gick effektivt till för vår del, kanske inte lika trevligt för städarna då de fick vänta lite då vi flytta samtidigt. Men de var trevliga och erbjöd sig att hjälpa oss bära ut lite kartonger. När allt var klart kände vi gärna ville bjuda personalen på lite lunch, det var det minsta vi kunde göra! Så stort tack till er och städarna! Om ni läser detta får ni gärna hälsa från oss!
Stefan Lidell
Stefan Lidell
Bra kontakt innan, super bra städning av lägenheten! Rekommenderar!
Oskar Cedergårdh (SE - ASR)
Oskar Cedergårdh (SE - ASR)
Flyttstädning av vårt hus gick som smort - snabbt, rent och prisvärt - kan varmt rekommenderas!
Mona Johansson
Mona Johansson
En välutförd flyttstädning där alla parter är nöjda. Beskriver vår upplevelse enligt nedan: På morgonen mötte vi upp en patrull med 3 städare som skulle flyttstäda vårt hus på ca 150 kvm. Efter en kortare genomgång av bostaden satte de igång med städningen. Vi hade bett om att bli uppringda en stund innan för att komma tillbaka för en eventuell besiktning och som önskat fick vi ett samtal. Det var runt 16 tiden de ringde från kontoret och meddela att städarna är klara om ca 30 min. Tur nog kunde köparna åka dit för att träffa oss. När vi kom fram satt personalen redan i bilen och väntade på oss. En av städarna följde sedan med in och förklarade för oss och köparna om några punkter som inte gick att rengöra då det var slitage och ej smuts. Detta hade varken vi eller köparna några problem med då huset var gammalt och förståeligt. Vi tog sedan en tur runt huset och gick igenom en städlista som köparna hade med sig. Efter ca 15 min var de klara och gav tummen upp. Vi tacka de trevliga städarna och de åkte därifrån. Ungefär 1 vecka senare mottog vi fakturan via e-post. Den hade ett förfallodatum på 10 dagar och där framgick allt om RUT belopp m.m. Vi har varit väldigt nöjda med allt från servicen från kontorets sida till de trevliga och duktiga städarna som hjälpte oss. Stor eloge! Detta var första gången vi anlitade ett städföretag för en flyttstädning så vi har inte direkt något att jämföra med, men vår kundupplevelse och resultatet av städningen var helt fantastiskt.
Therés Silvia
Therés Silvia
Wow! Anlitade bolaget för två separata städningar då vi skulle sälja vårt hus. Vi blev rekommenderad av vår mäklare som nämnde att han hade en väldigt god erfarenhet av företaget. Tjänsterna vi beställde var visningsstäd och städning inför fotograferingen. Även fotografen kände till städfirman då han fotat lägenheter de städat innan. Det var olika städare som kom vid de två olika städtillfällena och wow vilket resultat det blev! Super rent resultat med känsla för detaljer, effektivt och till ett rimligt pris dessutom. Kommunikationen och sättet de anpassade sig efter våra önskemål var fantastiskt bra. Tack Daniel för ett väldigt fint bemötande och service via både mail och telefon. Stort tack även till personalen som städade hos oss. Guld värda! Vi kommer att återkomma snart när det är dags för vår flyttstädning!
Torbjörn Araldsson
Torbjörn Araldsson
Had the pleasure to get my apartment cleaned before moving. Complete service both interior and exterior. Very good result and extremely helpful and communicative personnell with attention to detail. Strongly recommended!
Markus Hamburger
Markus Hamburger

Vanliga frågor och svar om byggstädning

Vad innebär en byggstädning?

Byggstädning kallas den städning som utförs antingen efter en renovering eller nybyggnation.

Privatpersoner beställer oftast byggstädning efter en renovering, det han kan handla om en totalrenovering av ett större hus eller renovering av ett litet badrum. Företag beställer byggstädning vid både renoveringar och nybyggnationer.

En nybyggnation kan vara en villa där beställaren är ett mindre byggbolag, eller bygge av ett större bostadshus om några tusen kvm där kunden är ett stort byggbolag.


Hur lång tid tar en byggstädning?

Det beror helt och hållet på hur stor yta som skall städas. Vid byggstäd av lägenheter och hus blir det oftast klart samma dag. Medan städningar av större bostadshus kan vara ett projekt som pågår under några månader.


Vad skiljer en byggstädning från andra typer av städningar?

Största skillnaden är bland annat det byggdamm, även kallad findamm, som lägger sig överallt. Samtliga ytor som golv, väggar och tak måste rengöras med olika typer av moppar och dukar. Det är moment som måste upprepas flertals gånger. Tillskillnad mot tex en flyttstädning där det oftast räcker med att moppa golvet endast en eller två gånger.


Har er personal ID06?

Ja, all vår personal checkar in och ut med ID06-kort på byggen där lag om ID06-kort gäller.


Vilken typ av material används vid en byggstädning?

Utöver ordinarie städredskap och medel används även speciella dukar och moppar som är anpassade för just byggstädningar. Även maskiner kan användas för tex golven.


Är byggstädning berättigad till RUT-avdrag?

Om beställaren är en privatperson som renoverat eller byggt ett hus kan personen få RUT-avdrag om 50% på sin faktura. RUT-avdrag gäller inte företag. För mer information hänvisar vi till Skatteverkets hemsida.


Hur och när sker betalning?

Vi tar endast emot digitala betalningar (ej kontant). Faktura skickas per e-post eller brev efter slutfört arbete. Betalning sker till vårt bankgiro.

Hur mycket kostar byggstädning i Göteborg (och omnejd)?

Priset för byggstädning är fr. 349 kr /tim plus moms för företag och 229 kr /tim ink. moms (efter rut) för privatpersoner.


Hur går en byggstädning till?

Byggstädning brukar delas upp i två moment, nybyggnationer kräver båda momenten men vid renoveringar räcker det oftast med moment två.

Moment 1: Bostaden/lokalen förbereds för besiktning (byggbesiktning, ej städ). Grovstädning sker där större och löst skräp slängs som ligger kvar på arbetsplatsen. Skurmaskin eller liknande kan användas om golvet (beroende på underlag) är extra smutsigt. Det soppas, skuras och insidan av skåp torkas. Eventuellt kan fönsterputsning ske och viss byggdamm/findamm tas bort. Detta moment kan repeteras flertals gånger om byggarna, målarna etc. får anmärkningar och måste fortsätta arbeta i bostaden/bygget. Det pågår tills besiktningsmannen är nöjd med byggnationen.

Moment 2: även kallad slutstädning, bostaden eller lokalen ska vara ren och redo för inflyttning. Här fokuseras det mycket på findammet som lagt sig överallt. Golv, väggar, tak, fönster, alla delar av bostaden gås igenom noggrant så slutkunden blir nöjd.


Kan byggarbete / renovering ske i bostaden samtidigt som det städas?

Enkelt svar: helst inte. Städningen bör ske först efter att bygget är klart. Såvida det inte gäller flerbostadshus då städningen kan ske på ett plan medans bygget fortsätter på annan plan.


Ingår fönsterputsning i en byggstädning?

Fönsterputsning brukar vara krav vid slutstädningen, därmed är det per standard en del av städningen, såvida kunden inte önskar annat.


Har ni med er all städmaterial?

Ja, vi har med alla medel och eventuella maskiner som kommer behövas. Observera att maskinell utrustning kan kosta extra men det är inte alltid det behövs. Skurmaskiner och annat brukar oftast användas vid större städningar och inte vid beställningar av privatpersoner och mindre objekt.


Hur mycket kostar en byggstädning?

Kontakta oss för offert. Priset baseras på kvm, om maskiner kommer behövas eller ej. Ni kan antingen fylla i vår kontaktformulär (högre upp på sidan) eller ringa oss på 031 75 75 095.


Är ni försäkrade?

Ja, både personal samt ansvarsförsäkring.

 

Sverige & Co
4.2
powered by Facebook
js_loader

BESÖK OSS PÅ SOCIALA MEDIER

OFFERT INOM 25 MINUTER

Fyll i vårt formulär för offert inom 25 minuter.
Du kan även ringa oss på 031 – 75 75 095.