Flyttstäd Göteborg

Behöver du hjälp med bästa flyttstädning i Göteborg?

Sverige & Co hjälper dig. Det är mycket att tänka på när man ska flytta och att ett av de jobbigaste momenten är att flyttstäda, men det behöver du inte tänka på när du anlitar oss.

Låt oss ta hand om flyttstädningen medan du fokuserar på ditt nya hem. Vi erbjuder professionell flyttstädning i Göteborg och närliggande områden.

Flyttstäd med garanti

✓ Garanti att städningen ska bli godkänd.
✓ Vi utgår från Mäklarsamfundets rekommendationer för flyttstädning.
✓ Som kund kan du känna dig trygg!

Fyll i formuläret till höger för en kostnadsfri offert

OFFERT

Mycket proffsigt skött! Noggranna & väldigt bra städning.Lätta att få kontakt med via mailen eller telefonnummer.
Mattias Gunnarsson
Mattias Gunnarsson
Det här företaget är enkelt att kontakta för att boka en tid för städningen, och städspersonalen de skickade gjorde ett superbra jobb!
Pierre “Kaoso” Martin
Pierre “Kaoso” Martin
Vi skickade ut lite offertförfrågningar och Sverige och co var snabbast med att svara (ca 30 min), de erbjud ett bra pris (ej billigast, men bland de lägre priserna) med en helhetslösning där de även forsla bort lite prylar vi ville bli av med. Jag ringde upp dom då vi hade några frågor, vi skulle flytta samma dag och några möbler skulle vara kvar i lägenheten, sånt vi behövde lite mer info om. Killen i telefonen var supertrevlig och väldigt service minded! Då jag själv jobbar inom servicebranschen uppskattar jag problemlösare som hittar lösningar på aktuella problem, i detta fall en massa möbler och ut/in flytt som skulle ske samma dag samt bortforsling av några skåp, en trasig tvättmaskin m.m. Städningen gick effektivt till för vår del, kanske inte lika trevligt för städarna då de fick vänta lite då vi flytta samtidigt. Men de var trevliga och erbjöd sig att hjälpa oss bära ut lite kartonger. När allt var klart kände vi gärna ville bjuda personalen på lite lunch, det var det minsta vi kunde göra! Så stort tack till er och städarna! Om ni läser detta får ni gärna hälsa från oss!
Stefan Lidell
Stefan Lidell
Bra kontakt innan, super bra städning av lägenheten! Rekommenderar!
Oskar Cedergårdh (SE - ASR)
Oskar Cedergårdh (SE - ASR)
Flyttstädning av vårt hus gick som smort - snabbt, rent och prisvärt - kan varmt rekommenderas!
Mona Johansson
Mona Johansson
En välutförd flyttstädning där alla parter är nöjda. Beskriver vår upplevelse enligt nedan: På morgonen mötte vi upp en patrull med 3 städare som skulle flyttstäda vårt hus på ca 150 kvm. Efter en kortare genomgång av bostaden satte de igång med städningen. Vi hade bett om att bli uppringda en stund innan för att komma tillbaka för en eventuell besiktning och som önskat fick vi ett samtal. Det var runt 16 tiden de ringde från kontoret och meddela att städarna är klara om ca 30 min. Tur nog kunde köparna åka dit för att träffa oss. När vi kom fram satt personalen redan i bilen och väntade på oss. En av städarna följde sedan med in och förklarade för oss och köparna om några punkter som inte gick att rengöra då det var slitage och ej smuts. Detta hade varken vi eller köparna några problem med då huset var gammalt och förståeligt. Vi tog sedan en tur runt huset och gick igenom en städlista som köparna hade med sig. Efter ca 15 min var de klara och gav tummen upp. Vi tacka de trevliga städarna och de åkte därifrån. Ungefär 1 vecka senare mottog vi fakturan via e-post. Den hade ett förfallodatum på 10 dagar och där framgick allt om RUT belopp m.m. Vi har varit väldigt nöjda med allt från servicen från kontorets sida till de trevliga och duktiga städarna som hjälpte oss. Stor eloge! Detta var första gången vi anlitade ett städföretag för en flyttstädning så vi har inte direkt något att jämföra med, men vår kundupplevelse och resultatet av städningen var helt fantastiskt.
Therés Silvia
Therés Silvia
Wow! Anlitade bolaget för två separata städningar då vi skulle sälja vårt hus. Vi blev rekommenderad av vår mäklare som nämnde att han hade en väldigt god erfarenhet av företaget. Tjänsterna vi beställde var visningsstäd och städning inför fotograferingen. Även fotografen kände till städfirman då han fotat lägenheter de städat innan. Det var olika städare som kom vid de två olika städtillfällena och wow vilket resultat det blev! Super rent resultat med känsla för detaljer, effektivt och till ett rimligt pris dessutom. Kommunikationen och sättet de anpassade sig efter våra önskemål var fantastiskt bra. Tack Daniel för ett väldigt fint bemötande och service via både mail och telefon. Stort tack även till personalen som städade hos oss. Guld värda! Vi kommer att återkomma snart när det är dags för vår flyttstädning!
Torbjörn Araldsson
Torbjörn Araldsson
Had the pleasure to get my apartment cleaned before moving. Complete service both interior and exterior. Very good result and extremely helpful and communicative personnell with attention to detail. Strongly recommended!
Markus Hamburger
Markus Hamburger
flyttstädning Göteborg med Glenn Hysen

Flyttstäd Göteborg - Sverige & Co hjälper dig med flyttstädning i Göteborg

Efter flera år i branschen vet vi precis hur allt ska gå till vid flyttstädning – allt från din första kontakt med oss, till att du ska lämna över bostaden till den nya ägaren / hyresgästen.

Din flytt ska flyta på så enkelt som möjligt. Du har nog med huvudvärk när du flyttar, det sista du behöver tänka på är klagomål från de som tar över. Låt oss hjälpa dig med din flyttstäd i Göteborg!

Checklista flyttstädning - Så här kan upplägget se ut:

FÖNSTERPUTS
• Alla fönster (båda sidor inkl. fönsterkarmar samt fönsterbänkar).
• Damning av persienner

 

KÖK
• Fast belysning.
• Spisfläkt & ventilation.
• Ugn, värmeskåp, ugnsplåtar och galler.
(om det är möjligt dras spisen fram och det städas under & bakom).
• Kyl och frys, även under och bakom om möjligt.
(måste vara avfrostat och framdragen innan städning).
• Skåp, lådor, luckor och hyllor (måste tömmas innan städning).
• Arbetsbänkar, diskbänk och hoar.
• Avfettning och avtorkning av kakel.
• Diskmaskin rengörs på in-/utsidan. Avkalkning vid behov.
• Avfettning och rengöring på utsidan av fläktkåpor.
• Vattenlås rengörs vid förfrågan (utan att det kostar extra), dock öppnar vi aldrig några rör, vi använder däremot medel för att lösa upp eventuella stop i rören.

 

ALLA RUM
• Dammsugning och moppning av alla golv och golvlister.
• Eluttag, strömbytare & elskåp.
• Väggar & tak (dammas & spindelväv tas bort).
• Dörr & dörrkarmar.
• Garderober (måste tömmas innan städning).
• Avtorkning av element.
• Om det är möjligt ska det rengöras mellan element och vägg.
 
BADRUM/TOALETT
• Fast belysning.
• Badrumsskåp.
• Avtorkning av rör och vattenledningar.
• Speglar.
• Badkar (front till jacuzzi & badkar demonteras / monteras av kund).
 • Toalett.
 • Tvättställ.
 • Tvättstuga.
 • Golvbrunn.
 • Avkalkning och rengöring av kakel och klinkers.
 • Ventil  (rengöring inuti ventil ingår ej).
 • Fönster.
 • Trösklar.
 • Om det är möjligt ska det rengöras mellan element och vägg.
 • Avkalkning och rengöring av duschkabinett, duschdörrar och duschglas.
• Tvättmaskin/torktumlare/torkskåp rengörs på ut-/insidan. Löstagbara delar tas ut och rengörs. Filter i maskin rensas. Ev. avkalkning av maskiner vid behov. Maskiner dras fram av kund.
• Vattenlås rengörs vid förfrågan (utan extra kostnad), dock öppnar vi aldrig några rör, vi använder däremot medel för att lösa upp eventuella stopp i rören.

 

BALKONG

 • Sopning och dammsugning (om vädret tillåter).
 • Fönsterputsning av inglasad balkong (tillval).
rutbanner_wide_1

Städhjälp räknas som husarbete och är berättigad till ROT / RUT avdrag.

Klicka här för att komma till Skatteverkets hemsida och läsa mer. 

Angående RUT-avdrag på Wikipedia.

FLYTTSTÄDNING GÖTEBORG

En sammanställning av de vanligaste frågorna
Det finns många städfirmor i Göteborg, varför ska vi anlita just Sverige & Co?
Vi är en städfirma som funnits i över ett decennium, utfört tusentals flyttstädningar, erhåller högsta kreditvärdighet från UC (guld) och har mycket bra omdömen från våra kunder. Detta styrker det faktum att vi är en stabil och effektiv leverantör med lång erfarenhet.

Hur lång tid i förväg bör jag göra en bokning?
Då de flesta utflyttningar sker i slutet av varje månad är det väldigt viktigt att du som säljare/flyttar ut gör din bokning snarast möjligt. Men vi har haft en hel del städningar som skett samma dag som kunden ringt in, tveka därför inte att kontakta oss även om du behöver hjälp redan idag! 

Är det möjligt att få städning samma dag som man flyttar ut?
Ja, det händer ganska ofta att kunden flyttar ut samma dag som städningen ska ske. Detta är extra vanligt när bostadsbyten sker samma dag. Meddela gärna om detta gäller er så kan vi komma överens om hur logistiken och städningen skall samköras så samtliga parter kan arbeta så effektivt som möjligt.

Hur sker nyckelhanteringen?
Det vanligaste är att du som kund möter upp vår personal i bostaden inför städningen. Du kan även komma förbi vårt kontor för att lämna nycklarna eller att vi kommer till er nya bostad eller arbetsplats för att hämta bostadsnycklarna, för hämtning tillkommer 150 kr. Fråga oss för mer information så kan vi hjälpa er på bästa sätt.

Ingår fönsterputsning?
Ja, hos Sverige & Co ingår alltid fönsterputsning. Det går även bra att få städningen utan fönsterputsning om så önskas.

Utför ni även flyttstädningar åt företag?
Absolut, vi utför olika typer av företagstäd i Göteborg, däribland flyttstädning för företag.

Hur fungerar städgarantin?
Du som kund har alltid full garanti att din lägenhet blir godkänd av den inflyttade eller hyresvärden efter utfört flyttstädning av oss. Om någonting är fel vid besiktning, så rättar vi utan extra kostnad. 

Har ni med er all städmaterial?
Ja, all nödvändig städmaterial och redskap. Ibland händer det att vissa kunder själva lägger fram en speciell såpa eller medel som skall användas för t.ex. golvet, självklart går det bra men tala gärna om det för oss innan så vi kan meddela personalen.

Finns det något annat jag bör meddela innan?
Har du extra högt tak och det behövs en stege för fönsterputsningen ska detta meddelas. Detta gäller speciellt villor / radhus där vissa fönster inte är vändbara och endast kan tas utifrån.
I vissa bostäder kan även de naturliga ljusinsläppet vara väldigt begränsat, säg gärna till om vi bör ta med oss extra arbetslampor / bygglampor.

Utför ni även röjning och städning av dödsbo?
Ja, röjning och städning av dödsbo i Göteborg samt närliggande städer och kommuner. Dock är det viktigt att meddela vid bokningstillfället att städningen gäller ett dödsbo.

Kan man boka en akut flyttstädning?
Ja, vi utför akut flyttstädning i Göteborg och omnejd. Om ni behöver en akutstädning / jourstädning ber vi er att ringa oss på 031 75 75 095.

Flyttstädning - vad ingår?
I vår flyttstädning ingår alltid städning av:

Läs mer ingående om vad som ingår i vår checklista för flyttstädning ovan.

 


Extra tjänster / tillägg

Våra priset för flyttstädning är fasta baserade på ytan men i vissa fall tillkommer det extra kostnad beroende på tillval.
Nedan är några av de vanligaste exemplen. Priserna är efter rut.

  • Fönster med spröjs bostad upp till 120kvm: 250 kr
  • Fönster med spröjs bostad 121-300 kvm: 450 kr
  • 4-sidiga fönster för bostad upp till 100 kvm: 195 kr
  • 4-sidiga fönster för bostad 101-180 kvm: 295 kr
  • 4-sidiga fönster för bostad +181 kvm: 395 kr
  • Inglasad balkong: fr. 320 kr beroende på storlek
  • Faktura via post/brev: 49 kr
Hur mycket kostar flyttstädning?
Priset baseras på ytan (kvm) och andra eventuella tillägg som tex. inglasad balkong. Priset börjar från 1695 kr (efter rut).

Hur lång tid tar städningen?
Det är väldigt svårt att lova en viss tid då denna typ av städning ställer mycket höga krav. Dessutom är alla hus/lägenheter unika i skick. Rent generellt bör man räkna med en halv- till en hel arbetsdag. Vanligtvis börjar vi runt 08.00 om arbetet ska ske i Göteborg, är det utanför Göteborg börjar vi ca 08.30. Tiderna går att justera.

Städningen måste vara klar innan 12.00 (eller annan tid), kan ni hjälpa mig?
Det händer ofta att städningar måste avslutas samma dag före en viss tid, detta kan t.ex. bero på att bostadsbytet sker samma dag. Självklart kan vi hjälpa dig med ett upplägg där vi möter den deadline ni har men vi kommer behöva gå igenom lite detaljer först för att effektivisera arbetet, fråga oss för mer information.

Städningen kan inte påbörjas först på eftermiddagen, funkar det för er?
Absolut! Majoriteten av städningarna börjar på morgonen men det går även att börja senare på dagen, om det blir alldeles sent kan en extra kostnad tillkomma. 

Är det OK om lite möbler står kvar i bostaden?
Det är väldigt vanligt att några enstaka möbler står kvar. Ni får gärna placera dessa så centralt i rummet som möjligt. Tänk på att i en flyttstädning så ingår inte rengöring av möbler och andra personliga tillhörigheter. Däremot finns detta som tillval för en mindre extra kostnad. 

Hur lyder lagen vid flytt / vad gäller vid flyttstädning ?
I de flesta fall vid en överlåtelse av villa, bostadsrätt eller hyresrätt finns särskilda bestämmelser om vad som gäller. Rent generellt är det säljaren/den som flyttar ut som ska stå för städningen, såvida annat inte avtalats. Om den nya ägaren (köparen) inte är nöjd med resultatet måste detta framföras omedelbart så att den gamla ägaren kan komplettera eller anlita en städfirma.

Måste jag betala hela beloppet och senare ansöka om RUT avdraget?
Nej, detta är en hushållsnära tjänst där Sverige & co tar hand om RUT- avdraget som dras av skatteavdraget direkt på fakturan. Som kunder lägger du alltså inte ut några extra pengar, RUT avdraget dras av direkt på fakturan som du får av oss.

Jag bor i en hyresrätt, kan jag fortfarande nyttja RUT-avdraget?
Ja, RUT-avdraget gäller hyresrätt, bostadsrätt eller villa.

Hur sker betalning?
Betalning sker via faktura som skickas efter slutfört arbete. Betalning sker till vår bankgiro.

Har ni någon försäkring?
Självklart, både personal samt ansvarsförsäkring.

Vad bör jag tänka på före städningen?
Kyl och frys skall vara avfrostade, demontera front till jacuzzi/badkar. Under städningen måste det finnas både el och vatten i bostaden.

Hur mycket kostar flyttstäd i Göteborg?
Kontakta oss för att få en offert. Priset baseras bl.a. på städyta men även andra faktorer. Ni kan antingen fylla i vårt kontaktformulär eller ringa oss direkt på 031 75 75 095.

Utför ni även flyttstädningar i andra städer?
Vi utför flyttstädnigar i stor Göteborg, Mölndal, Borås, Alingsås, Lerum, Mölnlycke, Partille, Ale, Kungsbacka, Vårgårda, Ulricehamn, Bollebygd, Kinna, Stenungsund, m.m. 

Kan ni hjälpa mig med städningen i min nya bostad?
Absolut, vi erbjuder hemstädning i Göteborg och omnejd (mölnlycke, partille m.m.)

Är flyttstädning avdragsgillt?
För flyttstädning är du som privatperson berättigad RUT-avdrag, detta gäller både hyresrätt och bostadsrätt. Flyttstäd räknas däremot inte som en försäljningsutgift vilket innebär att du inte får dra av kostnaden för flyttstädningen i din deklaration om det är en bostadsrätt du säljer.

Varför flyttstädning är viktigt

Flyttstädning, eller att flyttstäda, är en städningsprocess där bostaden (hus eller lägenhet) genomgår en grundlig städning efter utflytt. I Sverige är det standard att den som flyttar ut ansvarar för städningen.

Majoriteten av hyresvärdarna kräver att hyresgästen städar lägenheten innan utflytt. Vid eventuella missar eller anmärkningar kan hyresgästen tvingas betala för en professionell städning och därmed förlora sin deposition.

En noggrann och bra flyttstädning är även viktig för dig som hyresgäst då det skapar en positiv bild av dig vilket kan öka chanserna att få hyra en annan bostad i framtiden.

Sist men inte minst är det även en positiv och bra upplevelse för den nya hyresgästen. Att flytta in i en fräsch och fin bostad är det alla önskar.

OFFERT INOM 25 MINUTER

Fyll i vårt formulär för svar inom 25 minuter.
Ni kan även ringa oss på 031 – 75 75 095.